Kysytyimmät kysymykset

Mitä on CrossFit?

CrossFit on voima- ja kunto-ohjelma joka on alunperin lähtöisin Yhdysvalloista ja ollut siellä alunperin erityisesti ammattisotilaiden, palomiesten ja poliisien käytössä. CrossFit on CrossFit, Inc:n rekisteröimä tavaramerkki.
Tätänykyä CrossFitin maine niin maailmalla kuin meillä Suomessakin on levinnyt laajalti.Lajin harjoittelemisen voi aloittaa ilman minkäänlaista liikunnallista taustaa. Aloittelija saa lajista erinomaisen fyysisen valmiuden arkielämän haasteita varten. Huippu-urheilija taas saa lajista tehokkaan tavan toteuttaaa monipuolista oheisharjoittelua. Suurin osa CrossFit harjoittelijoista on kuitenkin aivan tavallisia ihmisiä, jotka ovat saaneet lajista aivan uudenlaista potkua elämäänsä!
CrossFitin harjoitukset ovat monipuolisia ja tarkoituksena on parantaa ihmisen suorituskykyä kaikkien kymmenen fyysisen ominaisuuden osalta. Nämä kymmenen ominaisuutta ovat:
 1. Hengitys ja- verenkiertoelimistön kestävyys
 2. Lihaskestävyys
 3. Voima
 4. Liikkuvuus
 5. Nopeusvoima
 6. Nopeus
 7. Koordinaatio
 8. Ketteryys
 9. Tarkkuus
 10. Tasapaino
Vaihtelevuus, toiminnallisuus ja korkea intensiteetti ovat CrossFitin avainsanoja ja tie kehitykseen jokaisen kohdalla.
Harjoituksissa ammattitaitoiset valmentajat skaalaavat harjoitukset jokaiselle harjoittelijalle sopivaksi. Näin kaikki saavat harjoitteesta mahdollisimman paljon irti ja samalla kehittyvät. Näin myös vältytään loukkaantumisilta. Harjoituksissa kiinnitämme erityistä huomiota turvallisiin suoritustekniikoihin. Salilla on aina vähintään yksi valmentaja paikalla. Kaikki treenimme ovat ohjattuja ja valmennuksen lisäksi tarjoamme sinulle myös valmiin harjoitusohjelman.
Harjoitteet ovat toiminnallisia moninivelliikkeitä, jotka edistävät jaksamista jokapäiväisessä elämässä. Sinusta tulee vahvempi, nopeampi, liikkuvampi ja kuntosi paranee varmasti. Tämä ei ole mainoslause, vaan takuuvarma fakta. Ja vaikka treenaamme tosissamme, on meillä kuitenkin aina sopivasti pilkettä silmäkulmassa ;)

Olen kuullut, että CrossFit on todella hurja laji. Olisin kiinnostunut aloittamaan CrossFit harjoittelun, mutta pelkään, että en pärjää muiden mukana.
Voinko silti aloittaa harjoittelun?

V: Kyllä voit. Meillä harjoittelee fyysisesti kaikentasoisia ihmisiä, joiden taustat ovat hyvin erilaisia.
Valmentaja on salilla sinua varten, ja hän auttaa sinua skaalaamaan harjoitteet juuri sinulle sopiviksi.
Suurin osa harjoittelijoistamme on aivan tavallisia kuntoilijoita.

Miten voin aloittaa CrossFit harjoittelun?

V: Sinun pitää käydä On-ramp kurssi. Kurssilla opetellaan turvalliset suoritustekniikat varsinaisen CrossFit harjoittelun aloittamista varten, sekä opitaan mistä välineet löytyvät ja miten salilla toimitaan. On-ramp kurssi on mahdollista käydä myös yksityisesti tai kaveriporukassa. Mikäli olet jo mielestäsi valmis CrossFittaaja, voit tehdä katselmustreenin, jossa varmistumme siitä, että hallitset oikeat ja turvalliset suoritustekniikat.

Olen harjoitellut kuntosalilla 10 vuotta.
Ei kai minun pidä käydä On-ramp kurssia?

V: Kyllä pitää. Harjoittelumme on todella monipuolista, eikä kuntosaliharjoittelu takaa oikeiden suoritustekniikoiden hallitsemista. Puhumme kokemuksesta.

Miten ilmoittaudun On-ramp kurssille?

V: Kurssit ja lisätiedot löytyvät täältä.

Haluaisin On-ramp kurssille, mutta minulta jäisi arviolta 2-4 treeniä välistä työkiireiden takia. Voinko silti osallistua kurssille?

V: Kyllä voit. Tunneilla läpikäydyt asiat kertautuvat useasti kurssin aikana. Muutama poissaolo ei haittaa!

Mitä kaikkea kuukausihinta pitää sisällään?

V: Kaiken oleellisen. Valmennuksen, harjoitusohjelman, erinomaiset puitteet harjoittelulle ja
hyvät treenikaverit!

Minkä ikäsiä ihmisiä teillä harjoittelee?
Entä paljonko on naisia ja paljonko miehiä?

V: Laidasta laitaan. Nuorimmat ovat 16 vuotiaita, vanhimmat yli 60 vuotiaita.
Naisia on n. 60% harjoittelijoista. Ikäraja päivän treeneihimme on 16-vuotta, tätä nuoremmat aloittavat harjoittelunsa KIDS-tunneilla.

MIKSI CROSSFIT OULU
 • 100% varma fyysisen kunnon kasvu
 • Ammattivalmentajat
 • Onnistumisen elämyksiä
 • 1000 M2 avointa treenitilaa
 • Loistava treeniporukka
 • Kannustava ja avoin treeni-ilmapiiri